Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Mal halvparten av havregrynene til mel med en stavmikser.

    Skjær uskrelte epler i båter - bruk gjerne en epledeler.

    Ha eplebåtene i en bolle, og bland med kanel, sukker og litt av havremelet og havregrynene.

    Resten av havregrynene smuldres sammen med smøret.

    Ha epleblandingen i en paiform og ha smuldredeigen og mandlene over eplene.

    Stek paien på 180 grader i 25-30 minutter til den har fått en gyllen farge og eplene er ganske møre.

    Server gjerne vaniljekesam eller vaniljeis til.

    Dette er en hverdagsvariant. Til fest kan du høvle meierismør i tynne skiver og legge på lokket før steking.

Smuldrepai kan lages av de fleste frukt- og bærsorter. Bruker du f.eks. saftige plommer kan det lønne seg å blande med potetmel for å holde på fuktigheten. Du kan gjerne blande flere sorter i samme pai. Og hva med å ha en neve rosiner i?

INGREDIENSER

  • 6 stk eple
  • 3 dl havregryn - gjerne glutenfrie
  • 4 ss brunt sukker
  • 10 stk hakkede mandler eller andre nøtter
  • 2 ts malt kanel
  • 80 g myk margarin
Eplesmuldrepai eller eplecruble

Fremgangsmåte

  • Mal halvparten av havregrynene til mel med en stavmikser.

    Skjær uskrelte epler i båter - bruk gjerne en epledeler.

    Ha eplebåtene i en bolle, og bland med kanel, sukker og litt av havremelet og havregrynene.

    Resten av havregrynene smuldres sammen med smøret.

    Ha epleblandingen i en paiform og ha smuldredeigen og mandlene over eplene.

    Stek paien på 180 grader i 25-30 minutter til den har fått en gyllen farge og eplene er ganske møre.

    Server gjerne vaniljekesam eller vaniljeis til.

    Dette er en hverdagsvariant. Til fest kan du høvle meierismør i tynne skiver og legge på lokket før steking.

Smuldrepai kan lages av de fleste frukt- og bærsorter. Bruker du f.eks. saftige plommer kan det lønne seg å blande med potetmel for å holde på fuktigheten. Du kan gjerne blande flere sorter i samme pai. Og hva med å ha en neve rosiner i?