Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Rør raskt sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.

    Kjevle ut deigen og kle en paiform. Vi har brukt 4 små former.

    Prikk bunnen godt med en gaffel. Dekk med bakepapir som klemmes godt ned på deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

    Varm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen, med papiret på, i ca. 15 minutter.

    Vask eplene og stikk ut kjernehusene. Skjær dem i tynne båter.

    Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen med vaniljekrem. Ha på kanel og deretter eplebåtene. Dryss over sukker.

    Stek terten videre til den er fast og gyllen, ca. 20 minutter.

    Server epleterten lun med is, kesam eller pisket krem til og gjerne et dryss hakkede nøtter.

INGREDIENSER

  • 225 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 125 g smør
  • 1 stk egg
  • 1 ss vann
  • Fyll:
  • 5 stk eple
  • 2 ss malt kanel
  • 2 ss sukker
  • 4 dl ferdig vaniljekrem

Fremgangsmåte

  • Rør raskt sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.

    Kjevle ut deigen og kle en paiform. Vi har brukt 4 små former.

    Prikk bunnen godt med en gaffel. Dekk med bakepapir som klemmes godt ned på deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

    Varm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen, med papiret på, i ca. 15 minutter.

    Vask eplene og stikk ut kjernehusene. Skjær dem i tynne båter.

    Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen med vaniljekrem. Ha på kanel og deretter eplebåtene. Dryss over sukker.

    Stek terten videre til den er fast og gyllen, ca. 20 minutter.

    Server epleterten lun med is, kesam eller pisket krem til og gjerne et dryss hakkede nøtter.