Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Smuldre mel, melis og smør med rene hender, eller bruk en kjøkkenmaskin.

    Tilsett egget og elt det godt inn. Tilsett evt. mer mel om nødvendig.

    Form en avlang pølse som er omtrent like lang som paiformen du skal bruke. Pakk deigpølsen i plast og legg den i kjøleskapet. La den hvile der i noen timer, eller gjerne over natten.

    Ha deigen på melet underlag. Kjevle ut og kle en smurt og godt strødd paiform - ca. 26 cm i diameter.

    Skrell eplene og ta ut kjernehusene.

    Skjær eplene i tynne skiver og legg i taksteinsmønster i paiskallet.

    Strø over sukker.

    Bruk ostehøvel og høvle 3-5 skiver smør og fordel dem oppå eplene.

    Strø over perlesukkeret.

    Stekes i ovn på midterste rille på 190°C i 25-30 minutter, til tertebunnen er gyllen og eplene møre.

    Server epleterten lun med vaniljeis eller crème fraîche som tilbehør.

INGREDIENSER

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 100 g melis
  • 1 stk egg - lite
  • Eplefyll:
  • 5 stk eple
  • 3 ss sukker
  • 50 g smør
  • 2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

  • Smuldre mel, melis og smør med rene hender, eller bruk en kjøkkenmaskin.

    Tilsett egget og elt det godt inn. Tilsett evt. mer mel om nødvendig.

    Form en avlang pølse som er omtrent like lang som paiformen du skal bruke. Pakk deigpølsen i plast og legg den i kjøleskapet. La den hvile der i noen timer, eller gjerne over natten.

    Ha deigen på melet underlag. Kjevle ut og kle en smurt og godt strødd paiform - ca. 26 cm i diameter.

    Skrell eplene og ta ut kjernehusene.

    Skjær eplene i tynne skiver og legg i taksteinsmønster i paiskallet.

    Strø over sukker.

    Bruk ostehøvel og høvle 3-5 skiver smør og fordel dem oppå eplene.

    Strø over perlesukkeret.

    Stekes i ovn på midterste rille på 190°C i 25-30 minutter, til tertebunnen er gyllen og eplene møre.

    Server epleterten lun med vaniljeis eller crème fraîche som tilbehør.