Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Ha smør og mel i en foodprosessor og kjør til smøret er smuldret. Har du ikke en foodprosessor, så bruk hendene.

    Samle deigen på bakebordet, pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.

    Del deigen i to og trykk halvparten ut i en godt smurt form. Trykk deigen også opp langs kanten.

    Fordel vaniljekremen over.

    Skrell eplene og skjær dem i tynne ringer eller båter og legg dem oppå vaniljekremen.

    Strø over mandelflak.

    Kjevle ut den andre halvparten av deigen, legg den oppå og trykk den litt ned over eplene.

    Stek kaken på nederste rille på 200°C i ca. 30 minutter.

    Dryss gjerne over litt melis før servering.

    Serveres kald eller lun f.eks. med litt bær til.

INGREDIENSER

  • 250 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 3 dl ferdig vaniljekrem eller hjemmelaget
  • 3 stk eple
  • 2 ss mandelflak
  • Dryss:
  • 3 ss malt kanel
  • 3 ss perlesukker

Fremgangsmåte

  • Ha smør og mel i en foodprosessor og kjør til smøret er smuldret. Har du ikke en foodprosessor, så bruk hendene.

    Samle deigen på bakebordet, pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.

    Del deigen i to og trykk halvparten ut i en godt smurt form. Trykk deigen også opp langs kanten.

    Fordel vaniljekremen over.

    Skrell eplene og skjær dem i tynne ringer eller båter og legg dem oppå vaniljekremen.

    Strø over mandelflak.

    Kjevle ut den andre halvparten av deigen, legg den oppå og trykk den litt ned over eplene.

    Stek kaken på nederste rille på 200°C i ca. 30 minutter.

    Dryss gjerne over litt melis før servering.

    Serveres kald eller lun f.eks. med litt bær til.