Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland alt det tørre. Visp sammen olje, egg og ingefærlake og rør i det tørre. Rør inn hakket ingefær og gresskar.

    Fyll røren i godt smurt form, ca. 24 cm i diameter, eller i en liten langpanne. Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C til den er gjennomstekt - ca. 45 minutter.

    Rør sammen kremost, melis og ingefærlake og smør det jevnt over kaken. Pynt med geléfrukter eller mashmallows og/eller farget kakekrymmel.

INGREDIENSER

  • 5 dl hvetemel
  • 3 dl brunt sukker
  • ss bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • ½ ts malt muskat
  • ½ ts malt nellik
  • 1 dl grovhakkede gresskarkjerner
  • 3 dl soyaolje
  • 4 stk egg
  • 2 ss lake fra syltet ingefær
  • 1 ss hakket syltet ingefær
  • 5 dl revet gresskar
  • Glasur:
  • 250 g kremost naturell
  • 1 dl melis
  • 2 ss lake fra syltet ingefær

Fremgangsmåte

  • Bland alt det tørre. Visp sammen olje, egg og ingefærlake og rør i det tørre. Rør inn hakket ingefær og gresskar.

    Fyll røren i godt smurt form, ca. 24 cm i diameter, eller i en liten langpanne. Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C til den er gjennomstekt - ca. 45 minutter.

    Rør sammen kremost, melis og ingefærlake og smør det jevnt over kaken. Pynt med geléfrukter eller mashmallows og/eller farget kakekrymmel.