Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Til 1 pai i 24 cm form.

    Elt sammen ingrediensene til paideigen. Kjevle den ut og kle formen.

    Prikk bunnen godt og sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

    Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 15 minutter på 200 °C.

    Skjær gresskaret i terninger og kok dem i minst mulig vann til de er godt møre - ca. 30 minutter.

    Mos gresskarterningene og rør inn de øvrige ingrediensene.

    Hell fyllet i paiformen og stek paien videre på 190 °C til fyllet er fast - ca. 25 min.

    Server paien varm, lun eller kald.

INGREDIENSER

  • Paideig:
  • 175 g hvetemel
  • 80 g smør
  • 1 ss kaldt vann
  • Fyll:
  • 1 kg skrelt og renset gresskar
  • revet skall og saft av 2 stk sitron
  • 3 stk egg
  • 2 dl brunt sukker
  • ½ ts malt muskat
  • 1 ts malt nellik
  • 2 ts malt kanel
  • 1 dl rosiner

Fremgangsmåte

  • Til 1 pai i 24 cm form.

    Elt sammen ingrediensene til paideigen. Kjevle den ut og kle formen.

    Prikk bunnen godt og sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

    Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 15 minutter på 200 °C.

    Skjær gresskaret i terninger og kok dem i minst mulig vann til de er godt møre - ca. 30 minutter.

    Mos gresskarterningene og rør inn de øvrige ingrediensene.

    Hell fyllet i paiformen og stek paien videre på 190 °C til fyllet er fast - ca. 25 min.

    Server paien varm, lun eller kald.