Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Oppskriften er til 10-12 scones.

    Skjær gresskaret i terninger og kok dem møre. Hell av overflødig vann og mos dem. Avkjøl mosen.

    Bland mel og bakepulver, smuldre i smøret, rør inn sammenpisket egg og gresskarmos og nok melk til en myk deig.

    Sett deigen i topper med skje på bakepapir på et stekebrett.

    Stek sconsene midt i ovnen på 200 °C til de er gylne og gjennomstekt - 15 - 20 minutter.

    Server dem nystekte med smør og syltetøy.

INGREDIENSER

  • 250 g skrelt og renset gresskar
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss smør
  • 1 stk egg
  • 3 ss melk (søt eller sur)
Oppskriftsbilde av gresskarscones

Fremgangsmåte

  • Oppskriften er til 10-12 scones.

    Skjær gresskaret i terninger og kok dem møre. Hell av overflødig vann og mos dem. Avkjøl mosen.

    Bland mel og bakepulver, smuldre i smøret, rør inn sammenpisket egg og gresskarmos og nok melk til en myk deig.

    Sett deigen i topper med skje på bakepapir på et stekebrett.

    Stek sconsene midt i ovnen på 200 °C til de er gylne og gjennomstekt - 15 - 20 minutter.

    Server dem nystekte med smør og syltetøy.