Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland tørrgjær og mel i en bolle. Tilsett lunkent vann og salt. Kna sammen til en seig deig. Tilsett 3 ss olje og kna inn i deigen. Dekk til bollen og la deigen heve i 40 minutter.

    Legg bakepapir på et stekebrett og bre deigen ut så den dekker hele brettet. Lag hull i deigen med fingrene og dryss over resten av olivenoljen, urter og fingersalt. Del cherrytomatene i to og fordel over deigen. Sett til etterheving i 40 minutter.

    Varm ovnen til 180 grader.

    Stekes midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøles på rist.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 25 g tørrgjær
  • 6 dl hvetemel
  • 4 dl sammalt hvete, grov
  • 5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 ts hakket frisk rosmarin
  • ½ ts havsalt
  • 8 stk rød cherrytomat

Fremgangsmåte

  • Bland tørrgjær og mel i en bolle. Tilsett lunkent vann og salt. Kna sammen til en seig deig. Tilsett 3 ss olje og kna inn i deigen. Dekk til bollen og la deigen heve i 40 minutter.

    Legg bakepapir på et stekebrett og bre deigen ut så den dekker hele brettet. Lag hull i deigen med fingrene og dryss over resten av olivenoljen, urter og fingersalt. Del cherrytomatene i to og fordel over deigen. Sett til etterheving i 40 minutter.

    Varm ovnen til 180 grader.

    Stekes midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøles på rist.