Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.

    Tilsett salt, honning og olje.

    Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn.

    Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen. Synes du at deigen blir for løs, så tilsett litt mer mel.

    Sett til heving i 30 minutter.

    Ta deigen ut av bakebollen og del i to. Rull hvert emne til en pølse og legg de ned i hver sin smurte brødform.

    Etterhev brødene i 30 minutter.

    Pensle brødene med sammenpisket egg og stek nederst i ovnen på 200°C - 30-35 minutter.

INGREDIENSER

  • 50 g fersk gjær
  • 5 dl lettmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 2 ss soyaolje
  • 1 dl linfrø
  • 2 stk grovreven gulrot
  • 2 dl havregryn
  • 300 g sammalt hvete, fin
  • 400 g hvetemel
Grovbrød med diverse pålegg

Fremgangsmåte

  • Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.

    Tilsett salt, honning og olje.

    Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn.

    Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen. Synes du at deigen blir for løs, så tilsett litt mer mel.

    Sett til heving i 30 minutter.

    Ta deigen ut av bakebollen og del i to. Rull hvert emne til en pølse og legg de ned i hver sin smurte brødform.

    Etterhev brødene i 30 minutter.

    Pensle brødene med sammenpisket egg og stek nederst i ovnen på 200°C - 30-35 minutter.