Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.

    Tilsett salt, honning og olje.

    Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn.

    Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen.

    Sett til heving i 30 minutter.

    Ta deigen ut av bakebollen og del i to. Rull hvert emne til en pølse og legg de ned i hver sin smurte brødform.

    Etterhev brødene i 30 minutter.

    Pensle brødene med sammenpisket egg og stek nederst i ovnen på 200°C - 30-35 minutter.

INGREDIENSER

  • 50 g fersk gjær
  • 5 dl lettmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 2 ss soyaolje
  • 1 dl linfrø
  • 2 stk grovreven gulrot
  • 2 dl havregryn
  • 300 g sammalt hvete, fin
  • 300 g hvetemel

Fremgangsmåte

  • Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.

    Tilsett salt, honning og olje.

    Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn.

    Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen.

    Sett til heving i 30 minutter.

    Ta deigen ut av bakebollen og del i to. Rull hvert emne til en pølse og legg de ned i hver sin smurte brødform.

    Etterhev brødene i 30 minutter.

    Pensle brødene med sammenpisket egg og stek nederst i ovnen på 200°C - 30-35 minutter.