Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland sammen alt det tørre.

    Tilsett olje, melk og yoghurt.

    Rør rundt.

    Bland i grønnsakene og ost (bruk grønnsaker du har til overs, gjerne også urter).

    Rør sammen deigen, men ikke arbeid med den for lenge. Er deigen klissete, tilsett litt mer hvetemel.

    Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i to og form til to runde eller avlange ”kaker” (2-3 cm tykke).

    Legg dem på stekeplate med bakepapir.

    Skjær hver ”kake” i 4-6 kakestykker, nesten tvers igjennom. Dryss gjerne litt havregryn og eller valnøtter på.

    Stek sconesene midt i ovnen ved 220 °C i 15–20 minutter.

    Avkjøl på rist.

Det finnes ferdige poser med grove sconesblanding som er egnet til å blande grønnsaker i.

INGREDIENSER

  • 220 g hvetemel
  • 220 g sammalt hvete, grov
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 10 stk finhakkede valnøttkjerner
  • 4 ss rapsolje
  • 1 dl lettmelk
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 dl revet hvitost
  • 4 dl finhakkede grønnsaker - paprika, brokkoli og rødløk
Scones smaker kjempegodt nylaget, men ekstra gode blir de med grønnsaker i

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alt det tørre.

    Tilsett olje, melk og yoghurt.

    Rør rundt.

    Bland i grønnsakene og ost (bruk grønnsaker du har til overs, gjerne også urter).

    Rør sammen deigen, men ikke arbeid med den for lenge. Er deigen klissete, tilsett litt mer hvetemel.

    Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i to og form til to runde eller avlange ”kaker” (2-3 cm tykke).

    Legg dem på stekeplate med bakepapir.

    Skjær hver ”kake” i 4-6 kakestykker, nesten tvers igjennom. Dryss gjerne litt havregryn og eller valnøtter på.

    Stek sconesene midt i ovnen ved 220 °C i 15–20 minutter.

    Avkjøl på rist.

Det finnes ferdige poser med grove sconesblanding som er egnet til å blande grønnsaker i.