Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Pisk egg og sukker luftig.

    Bland kanel, bakepulver og vaniljesukker inn med hvetemelet og vend melet forsiktig inn i eggedosisen sammen med resten av ingrediensene.

    Smør en hjerteform eller rund form (24 cm i diameter). Hell i kakerøren og stek kaken ved 180°C i ca. 1 time på rist på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål, e.l. om kaken er ferdig stekt.

    Avkjøl kaken på rist.

    Rør sammen ingrediensene til glasuren i en foodprosessor og smør den utover den avkjølte kaken. Ha glasur på kantene også.

    Klapp på finhakkede valnøtter på kantene av gulrotkaken, og pynt toppen med limestrimler og bringebær.

INGREDIENSER

  • 3 stk egg
  • 200 g sukker
  • 250 g hvetemel
  • 3 ts malt kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • revet skall av ½ stk lime
  • 1 dl olje
  • 300 g revet gulrot
  • 150 g finhakkede valnøttkjerner
  • Glasur:
  • 125 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 1 ss honning
  • 1 ss limesaft
  • Pynt:
  • 150 g bringebær
  • revet skall av 1 stk lime
  • 100 g finhakkede valnøttkjerner

Fremgangsmåte

  • Pisk egg og sukker luftig.

    Bland kanel, bakepulver og vaniljesukker inn med hvetemelet og vend melet forsiktig inn i eggedosisen sammen med resten av ingrediensene.

    Smør en hjerteform eller rund form (24 cm i diameter). Hell i kakerøren og stek kaken ved 180°C i ca. 1 time på rist på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål, e.l. om kaken er ferdig stekt.

    Avkjøl kaken på rist.

    Rør sammen ingrediensene til glasuren i en foodprosessor og smør den utover den avkjølte kaken. Ha glasur på kantene også.

    Klapp på finhakkede valnøtter på kantene av gulrotkaken, og pynt toppen med limestrimler og bringebær.