Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Til pynt:
    Kokosmasse
    sølvkuler

    Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørre og ha det i en sikt. Bland olje og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Rør inn gulrøtter, rosiner og valnøtter til slutt.

    Hell røren i en smurt langpanne og stek kaken i 30-35 minutter midt i ovnen ved 175°C.

    Avkjøl og stikk ut rundinger med et glass i passe størrelse. Her kan du enten lage en enkel kake eller en dobbel kake ved å ha to rundinger oppå hverandre. Husk et sjenerlst lag med krem mellom og på toppen av kakene.

    Kremen lager du ved å piske smør og kremost sammen, og bland i melis, vaniljesukker og sitronsaft. Dryss over rikelig med kokosmasse og sølvkuler. Her har vi i tillegg lagt på en spiselig blomst, men vel så fint er litt reven gulrot på toppen av gulrotkaken.

INGREDIENSER

  • 6 stk egg
  • 6 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 2 ts salt
  • 4 ts natron
  • ½ ts malt kardemomme
  • ½ ts malt ingefær
  • 2 ss malt kanel
  • 3 dl soyaolje
  • 9 dl finrevet gulrot
  • 2 dl rosiner
  • 2 dl hakkede valnøttkjerner
  • Krem:
  • 125 g kremost naturell
  • 75 g smør
  • 250 g melis
  • 2 ss vaniljesukker
  • 1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Til pynt:
    Kokosmasse
    sølvkuler

    Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørre og ha det i en sikt. Bland olje og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Rør inn gulrøtter, rosiner og valnøtter til slutt.

    Hell røren i en smurt langpanne og stek kaken i 30-35 minutter midt i ovnen ved 175°C.

    Avkjøl og stikk ut rundinger med et glass i passe størrelse. Her kan du enten lage en enkel kake eller en dobbel kake ved å ha to rundinger oppå hverandre. Husk et sjenerlst lag med krem mellom og på toppen av kakene.

    Kremen lager du ved å piske smør og kremost sammen, og bland i melis, vaniljesukker og sitronsaft. Dryss over rikelig med kokosmasse og sølvkuler. Her har vi i tillegg lagt på en spiselig blomst, men vel så fint er litt reven gulrot på toppen av gulrotkaken.