Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader.

    Pisk eggedosis av egg og sukker.

    Bland inn olje og kesam og deretter resten av ingrediensene.

    Rør godt.

    Fyll ca. 16 muffinsformer (ikke fyll helt opp - de vil heve seg, så 2/3 holder).

    Stek muffinsene i ovnen i 25-30 minutter.

    Spar gjerne litt hakkede valnøttkjerner og ha på toppen før du steker dem.

    Pynt med melisglassur og litt revne gulrøtter.

Disse er nydelige nystekte, men putt gjerne i fryseren til siden.

INGREDIENSER

  • 3 stk egg
  • dl sukker
  • 3 dl kesam mager
  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 dl sammalt hvete, fin
  • 3 dl hvetemel
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts malt kanel
  • 8 stk finhakkede valnøttkjerner
  • 5 dl revet gulrot
  • Glasur:
  • 2 dl melis
  • 1 ss sitronsaft
  • litt revet gulrot til pynt

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader.

    Pisk eggedosis av egg og sukker.

    Bland inn olje og kesam og deretter resten av ingrediensene.

    Rør godt.

    Fyll ca. 16 muffinsformer (ikke fyll helt opp - de vil heve seg, så 2/3 holder).

    Stek muffinsene i ovnen i 25-30 minutter.

    Spar gjerne litt hakkede valnøttkjerner og ha på toppen før du steker dem.

    Pynt med melisglassur og litt revne gulrøtter.

Disse er nydelige nystekte, men putt gjerne i fryseren til siden.