Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Riv marsipan (mandelmassen) på rivjern og bland med smør til en glatt deig. Tilsett 1/2 egg (gjem resten til pensling) og mel. Arbeid raskt sammen til en deig som får hvile kaldt ca. 1 time. Kjevle ut ca. 2/3 av deigen og kle en smurt paiform. Forstek paiskallet midt i ovnen ved 200 grader ca. 10 minutter.
    Skjær rabarbra i små biter og legg i paien. Skjær jordbær i to og legg over rabarbraen. Strø over en blanding av potetmel og sukker. Trill resten av deigen til smale lengder som legges i rutemønster over paien. Pensle med resten av egget og stek paien 20-25 minutter ved 200 grader til rabarbra og jordbær er myke. Avkjøl paien og server med krem, vaniljeis eller vaniljesaus.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 150 g marsipan
  • 125 g smør
  • 1 stk egg
  • dl hvetemel
  • Fyll:
  • 500 g rabarbra
  • ¾ l jordbær
  • 1 dl sukker
  • 1 ss potetmel
Jordbærpai på hvit bakgrunn

Fremgangsmåte

  • Riv marsipan (mandelmassen) på rivjern og bland med smør til en glatt deig. Tilsett 1/2 egg (gjem resten til pensling) og mel. Arbeid raskt sammen til en deig som får hvile kaldt ca. 1 time. Kjevle ut ca. 2/3 av deigen og kle en smurt paiform. Forstek paiskallet midt i ovnen ved 200 grader ca. 10 minutter.
    Skjær rabarbra i små biter og legg i paien. Skjær jordbær i to og legg over rabarbraen. Strø over en blanding av potetmel og sukker. Trill resten av deigen til smale lengder som legges i rutemønster over paien. Pensle med resten av egget og stek paien 20-25 minutter ved 200 grader til rabarbra og jordbær er myke. Avkjøl paien og server med krem, vaniljeis eller vaniljesaus.