Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og hell i melken.

    Rør gjæren ut i lunken væske (NB. Må ikke være for varm).

    Bland i sukker, bakepulver, salt, kardemomme og 2/3 av melet og rør/kna til en jevn deig. La deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 min.

    Kjevle deigen til et rektangel og skjær det i kvadrater på 6x6 cm. Skjær jordbærene i skiver og legg på tre skiver midt i hvert kvadrat. Brett hjørne mot hjørne og klem sammen. Legg hvert knytte i en papirform.

    Etterhev ca. 15 minutter. Pensle med egg og dryss på mandelflak.

    Stek knyttene i stekeovn ved 225°C i 10-15 minutter.

    Avkjøl på rist.

    Knyttene er fine å fryse ned til siden.

INGREDIENSER

  • 100 g smør
  • dl melk
  • 50 g gjær
  • 75 g sukker
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts malt kardemomme
  • ½ ts salt
  • 600 g hvetemel
  • 15 stk jordbær
  • 1 stk sammenpisket egg til pensling
  • 2 dl mandelflak
Gul kurv med jordbærmuffins i sommerlig miljø

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og hell i melken.

    Rør gjæren ut i lunken væske (NB. Må ikke være for varm).

    Bland i sukker, bakepulver, salt, kardemomme og 2/3 av melet og rør/kna til en jevn deig. La deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 min.

    Kjevle deigen til et rektangel og skjær det i kvadrater på 6x6 cm. Skjær jordbærene i skiver og legg på tre skiver midt i hvert kvadrat. Brett hjørne mot hjørne og klem sammen. Legg hvert knytte i en papirform.

    Etterhev ca. 15 minutter. Pensle med egg og dryss på mandelflak.

    Stek knyttene i stekeovn ved 225°C i 10-15 minutter.

    Avkjøl på rist.

    Knyttene er fine å fryse ned til siden.