Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 175 °C.

    Kle en paiform (24 cm i diameter) med deigen og klem den godt ned. Prikk bunnen godt med en gaffel. Sett formen i kjøleskap i ca. 30 minutter. Forstek paideigen midt i ovnen i 8-10 minutter. Den må ikke bli for brun.

    Skyll og rens bærene. Skjær 12-16 jordbær i skiver.

    Visp sammen crème fraîche, kremost, egg, limeskall, limesaft og sukker.

    Dekk bunnen av paiskallet med jordbærskivene og hell fyllet over.

    Stek kaken midt i ovnen til fyllet har stivnet, ca. 40 minutter.

    Avkjøl kaken i formen.

    Pynt kaken med jordbær og dryss sukker over bærene. Pynt gjerne med mynte- eller sitronmelisseblader.

INGREDIENSER

  • 1 pk ferdig paideig
  • Fyll:
  • 1 kurv jordbær
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 200 g kremost naturell
  • 3 stk egg
  • revet skall og saft av 1 stk lime
  • dl brunt sukker
Et stykke jordbærostekake på hvit asjett

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 175 °C.

    Kle en paiform (24 cm i diameter) med deigen og klem den godt ned. Prikk bunnen godt med en gaffel. Sett formen i kjøleskap i ca. 30 minutter. Forstek paideigen midt i ovnen i 8-10 minutter. Den må ikke bli for brun.

    Skyll og rens bærene. Skjær 12-16 jordbær i skiver.

    Visp sammen crème fraîche, kremost, egg, limeskall, limesaft og sukker.

    Dekk bunnen av paiskallet med jordbærskivene og hell fyllet over.

    Stek kaken midt i ovnen til fyllet har stivnet, ca. 40 minutter.

    Avkjøl kaken i formen.

    Pynt kaken med jordbær og dryss sukker over bærene. Pynt gjerne med mynte- eller sitronmelisseblader.