Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Visp eggehvitene stive og visp inn sukkeret i tre omganger. Visp inn maizena og eddik. Tegn en sirkel på bakepapir på størrelse med en frokosttallerken. Smør marengsmasse over sirkelen og lag en kant rundt det hele. Stek marengsen midt i ovnen ved 140°C i ca. 1 time til den er tørr på overflaten og lys gyllen. Skru av ovnen og la marengsen stå i 1-2 timer.

    Visp fløte og seterrømme stivt hver for seg og bland det. Hakk ingefæren og rør den inn. Smak til med ingefærlake.

    Fyll kremen i marengsbunnen og legg på tett i tett med jordbær. Legg gjerne noen mynteblader mellom bærene.

INGREDIENSER

  • 1 kurv jordbær
  • 3 stk eggehvite
  • 175 g sukker
  • 1 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 ts eddik, 7 %
  • Ingefærkrem:
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl seterrømme
  • 1 dl hakket syltet ingefær
  • smak til med ingefærlake

Fremgangsmåte

  • Visp eggehvitene stive og visp inn sukkeret i tre omganger. Visp inn maizena og eddik. Tegn en sirkel på bakepapir på størrelse med en frokosttallerken. Smør marengsmasse over sirkelen og lag en kant rundt det hele. Stek marengsen midt i ovnen ved 140°C i ca. 1 time til den er tørr på overflaten og lys gyllen. Skru av ovnen og la marengsen stå i 1-2 timer.

    Visp fløte og seterrømme stivt hver for seg og bland det. Hakk ingefæren og rør den inn. Smak til med ingefærlake.

    Fyll kremen i marengsbunnen og legg på tett i tett med jordbær. Legg gjerne noen mynteblader mellom bærene.