Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Fjern steinene i kirsebærene.

    Smør en ildfast form og legg kirsebærene i.

    Visp sammen en glatt røre av sukker, egg, mel, smeltet smør og melk og hell den over bærene i formen.

    Stek clafoutisen på nederste rille ved 200 grader C i ca. 45 min. eller til den er fast og gyllen.

    Server den varm eller lun med pisket krem, vaniljesaus eller is til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g kirsebær uten steiner
  • 4 stk egg
  • 125 g sukker
  • 80 g hvetemel
  • 3 ss smeltet smør
  • dl melk

Fremgangsmåte

  • Fjern steinene i kirsebærene.

    Smør en ildfast form og legg kirsebærene i.

    Visp sammen en glatt røre av sukker, egg, mel, smeltet smør og melk og hell den over bærene i formen.

    Stek clafoutisen på nederste rille ved 200 grader C i ca. 45 min. eller til den er fast og gyllen.

    Server den varm eller lun med pisket krem, vaniljesaus eller is til.