Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rør smør og sukker hvitt.

    Riv marsipanen og bland inn i smørkremen. Tilsett mel og til slutt eggene - et om gangen. Rør godt mellom hvert egg.

    Hell røren i en liten langpanne kledd med bakepapir og stek midt i ovnen ved 185°C i 30-35 minutter.

    Etter steking drysses kaken med revet sjokolade. Smør sjokoladen utover kaken når den er smeltet. La kaken avkjøles helt i kjøleskap.

    Visp kremosten myk sammen med melis, vaniljesukker og revet skall fra 1 vasket sitron.

    Sprøyt kremen på kaken, del den opp i passe ruter med en spiss kniv og pynt med friske jordbær delt i skiver.

INGREDIENSER

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g marsipan
  • 50 g hvetemel
  • 2 stk egg
  • Topping:
  • 100 g mørk sjokolade, 52 % kakao
  • Krem:
  • 250 g mascarponeost eller kremost naturell
  • 2 ss melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • revet skall fra 1 stk sitron
  • Pynt:
  • 200 g jordbær

Fremgangsmåte

  • Rør smør og sukker hvitt.

    Riv marsipanen og bland inn i smørkremen. Tilsett mel og til slutt eggene - et om gangen. Rør godt mellom hvert egg.

    Hell røren i en liten langpanne kledd med bakepapir og stek midt i ovnen ved 185°C i 30-35 minutter.

    Etter steking drysses kaken med revet sjokolade. Smør sjokoladen utover kaken når den er smeltet. La kaken avkjøles helt i kjøleskap.

    Visp kremosten myk sammen med melis, vaniljesukker og revet skall fra 1 vasket sitron.

    Sprøyt kremen på kaken, del den opp i passe ruter med en spiss kniv og pynt med friske jordbær delt i skiver.