Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Mal mandlene fint og bland med melis.

    Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i mandelblandingen.

    Ha røren i en smurt kakeform, 24 cm i diameter, og stek dem på 160°C i 25-30 minutter.

    Avkjøl mandelbunnen på en rist og legg den på et serveringsfat.

    Rør sammen 250 g jordbær og 1 dl sukker eller melis i en blender eller med en stavmikser. Fordel de rørte jordbærene på mandelbunnen.

    Bland sammen yoghurt, melis og appelsinskall.

    Pisk kremfløten stiv og bland med yoghurtmassen. Fordel blandingen over de rørte jordbærene.

    Del jordbær i to og fordel over kremen.

    Server kaken straks, ellers vil mandelbunnen miste sprøheten sin. 

INGREDIENSER

  • Mandelbunn:
  • 150 g mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk eggehvite
  • Fyll:
  • 250 g jordbær
  • 1 dl sukker eller melis
  • Fyll:
  • 3 stk yoghurt naturell - gjerne gresk eller tyrkisk
  • 1 dl melis
  • revet skall av ½ stk appelsin (vask appelsinen godt først)
  • 1 dl kremfløte
  • 1 l jordbær

Fremgangsmåte

  • Mal mandlene fint og bland med melis.

    Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i mandelblandingen.

    Ha røren i en smurt kakeform, 24 cm i diameter, og stek dem på 160°C i 25-30 minutter.

    Avkjøl mandelbunnen på en rist og legg den på et serveringsfat.

    Rør sammen 250 g jordbær og 1 dl sukker eller melis i en blender eller med en stavmikser. Fordel de rørte jordbærene på mandelbunnen.

    Bland sammen yoghurt, melis og appelsinskall.

    Pisk kremfløten stiv og bland med yoghurtmassen. Fordel blandingen over de rørte jordbærene.

    Del jordbær i to og fordel over kremen.

    Server kaken straks, ellers vil mandelbunnen miste sprøheten sin.