Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rør sammen eggene, og tilsett olje, yoghurt og melk.

    Mal havregryn til mel med f.eks. en stavmikser.

    Bland sammen alt det tørre og rør dette inn i eggeblandingen.

    Del deigen om du ønsker forskjellige fyll i muffinsene.

    Rør inn grønnsaksfyllet og ost.

    Fyll muffinsformer 2/3 fulle med røren og stek muffinsene midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

    Avkjøl på rist.

    Fyll med spinat må bearbeides litt før det tilsettes deigen: Fres vårløk myk i olje i en varm stekepanne. Tilsett spinaten. Rør om til den faller sammen. Avkjøl litt.

INGREDIENSER

  • Grov røre:
  • 3 stk egg
  • ½ dl rapsolje
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 ts bakepulver
  • 3 dl hvetemel
  • 2 dl sammalt hvete, fin
  • dl havregryn
  • 100 g revet hvitost
  • ½ dl lettmelk
  • ½ ts salt
  • Fyll med revet gulrot:
  • 2 stk revet gulrot
  • 1 stk hakket rød paprika
  • 3 ss solsikkekjerner
  • Fyll med tomater:
  • 20 stk små tomat i skiver eller delt i to
  • 3 ss solsikkekjerner
  • 2 ss finhakkede soltørkede tomater
  • ½ stk finhakket rødløk
  • Fyll med spinat:
  • 1 ss rapsolje til steking
  • 2 dl frisk spinat - godt vasket
  • 2 stk finhakket vårløk
Urtemuffins med squash

Fremgangsmåte

  • Rør sammen eggene, og tilsett olje, yoghurt og melk.

    Mal havregryn til mel med f.eks. en stavmikser.

    Bland sammen alt det tørre og rør dette inn i eggeblandingen.

    Del deigen om du ønsker forskjellige fyll i muffinsene.

    Rør inn grønnsaksfyllet og ost.

    Fyll muffinsformer 2/3 fulle med røren og stek muffinsene midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

    Avkjøl på rist.

    Fyll med spinat må bearbeides litt før det tilsettes deigen: Fres vårløk myk i olje i en varm stekepanne. Tilsett spinaten. Rør om til den faller sammen. Avkjøl litt.