Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Smelt smør, knus kjeksen og bland alt sammen.

    Sett muffinsformene i en rund stor kakeform i metall slik at de står støtt  Fordel kjeksblandingen i formene og press sammen.

    Stek kjeksbunnene på 200°C i 10-15 minutter.

    Avkjøl.

    Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 7 minutter.

    Rør kremost, limesaft, limeskall og crème fraîche sammen med melis.

    Klem vannet ut at gelatinplatene og smelt dem i 1 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i oste- og crème fraîche-blandingen.

    Pisk fløten til krem og bland inn i oste- og crème fraîche-blandingen.

    Fordel ostekremen i muffinsformene oppå kjeksbunnene og sett kakene i kjøleskap til de har stivnet - minst 1 time.

    Pynt kakene med jordbær i båter eller skiver og f.eks. små sitronmelisse-blader.

    Denne oppskriften gir 12 små ostekaker. Du kan også lage kaken i f.eks. en stor paiform.

INGREDIENSER

  • 12 stk. muffinsformer
  • Bunn:
  • 75 g smør
  • 150 g digestive kjeks
  • Ostefyll:
  • 2 stk gelatinplater
  • 200 g kremost naturell
  • revet skall og saft av 1 stk lime
  • 1 dl lett crème fraîche
  • 70 g melis
  • 2 dl kremfløte
  • 1 kurv jordbær (500 g)

Fremgangsmåte

  • Smelt smør, knus kjeksen og bland alt sammen.

    Sett muffinsformene i en rund stor kakeform i metall slik at de står støtt  Fordel kjeksblandingen i formene og press sammen.

    Stek kjeksbunnene på 200°C i 10-15 minutter.

    Avkjøl.

    Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 7 minutter.

    Rør kremost, limesaft, limeskall og crème fraîche sammen med melis.

    Klem vannet ut at gelatinplatene og smelt dem i 1 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i oste- og crème fraîche-blandingen.

    Pisk fløten til krem og bland inn i oste- og crème fraîche-blandingen.

    Fordel ostekremen i muffinsformene oppå kjeksbunnene og sett kakene i kjøleskap til de har stivnet - minst 1 time.

    Pynt kakene med jordbær i båter eller skiver og f.eks. små sitronmelisse-blader.

    Denne oppskriften gir 12 små ostekaker. Du kan også lage kaken i f.eks. en stor paiform.