Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175°C.

    Rør smør og sukker lett og luftig.

    Rør inn eggene, ett om gangen.

    Rør i sitronskall og hvetemel som er blandet med bakepulver og bland godt sammen.

    Fordel halvparten av deigen i en form på 20 x 30 cm eller i en kakeform med 24 cm i diameter.

    Fjern kjernehusene på eplene. Du kan også skrelle eplene om du ønsker det. Skjær eplene i båter. Fordel eplebåtene over deigen og strø over sukker, kanel og kardemomme. Dekk med resten av deigen.

    Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175°C i ca. 50 minutter.

    Avkjøl kaken.

    Sikt over melis og server e.eks. med lettpisket krem.

INGREDIENSER

  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 4 stk egg
  • revet skall av ½ stk sitron
  • ts bakepulver
  • 4 dl hvetemel
  • Fyll:
  • 3 stk eple
  • 2 ss sukker
  • 1 ss malt kanel
  • 1 ts malt kardemomme
Eplekake med sitron i form

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175°C.

    Rør smør og sukker lett og luftig.

    Rør inn eggene, ett om gangen.

    Rør i sitronskall og hvetemel som er blandet med bakepulver og bland godt sammen.

    Fordel halvparten av deigen i en form på 20 x 30 cm eller i en kakeform med 24 cm i diameter.

    Fjern kjernehusene på eplene. Du kan også skrelle eplene om du ønsker det. Skjær eplene i båter. Fordel eplebåtene over deigen og strø over sukker, kanel og kardemomme. Dekk med resten av deigen.

    Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175°C i ca. 50 minutter.

    Avkjøl kaken.

    Sikt over melis og server e.eks. med lettpisket krem.