Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 grader C.

    Smelt smør/margarin.

    Knus kjeksen i en foodprosessor eller ha kjeksen i en pose og knus med kjevle.

    Bland smøret i kjeksen.

    Trykk blandingen ut i en smurt rund kakeform og stek bunnen midt i ovnen i 12 minutter.

    Avkjøl.

    Legg gelatinplatene i kaldt vann (følg anvisningen på pakken).

    Varm opp bringebær under omrøring i en kjele sammen med halvparten av sukkeret. La det småkoke til bærene har blitt til en jevn fin masse.

    Rør inn gelatinen inn i bringebærene. Avkjøl.

    Pisk fløten til krem sammen med resten av sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem. Bland deretter inn den avkjølte bringebærmassen med geltain.

    Fordel kremen jevnt over kakebunnen og sett kjølig i minimum 6 timer.

    Skyll jordbærene og skjær dem opp til toppingen. Fordel over kaken.

    Server.

     

INGREDIENSER

  • 175 g digestive kjeks
  • 75 g smeltet smør eller margarin
  • Fyll:
  • 1 kurv bringebær
  • 4 ss sukker
  • 2 stk gelatinplater
  • 400 g kremost naturell
  • 2 dl kremfløte
Ostekake med bringebær og jordbær

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 grader C.

    Smelt smør/margarin.

    Knus kjeksen i en foodprosessor eller ha kjeksen i en pose og knus med kjevle.

    Bland smøret i kjeksen.

    Trykk blandingen ut i en smurt rund kakeform og stek bunnen midt i ovnen i 12 minutter.

    Avkjøl.

    Legg gelatinplatene i kaldt vann (følg anvisningen på pakken).

    Varm opp bringebær under omrøring i en kjele sammen med halvparten av sukkeret. La det småkoke til bærene har blitt til en jevn fin masse.

    Rør inn gelatinen inn i bringebærene. Avkjøl.

    Pisk fløten til krem sammen med resten av sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem. Bland deretter inn den avkjølte bringebærmassen med geltain.

    Fordel kremen jevnt over kakebunnen og sett kjølig i minimum 6 timer.

    Skyll jordbærene og skjær dem opp til toppingen. Fordel over kaken.

    Server.