Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og ha det i en foodprosessor sammen med kjeksen. Kjør til alt blir en kornete masse.

    Kle en springform - 24 cm i diameter - med bakepapir i bunnen. Trykk kjeksmassen ut til en bunn. Sett den kjølig mens du lager fyllet.

    Ha i 100 g kremost i en kjele og varm forsiktig opp.

    Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme kremosten til gelatinen er helt oppløst.

    Rør den varme osten sammen med resten av kremosten, yoghurt, sukker, vaniljesukker og revet skall av de godt vaskede appelsinene i en kjøkkenmaskin.

    Hell blandingen over kjeksbunnen og la kaken stå kaldt i minst 5 timer - helst natten over.

    Del hvert jordbær i fire og dander rundt kaken tett i tett (som på bildet).

INGREDIENSER

  • 125 g smør
  • 200 g kornmo kjeks eller annen havrekjeks
  • 600 g kremost naturell
  • 3 stk gelatinplater
  • 500 g matyoghurt
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • skallet av 2 stk appelsin
  • 2 kurv jordbær

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og ha det i en foodprosessor sammen med kjeksen. Kjør til alt blir en kornete masse.

    Kle en springform - 24 cm i diameter - med bakepapir i bunnen. Trykk kjeksmassen ut til en bunn. Sett den kjølig mens du lager fyllet.

    Ha i 100 g kremost i en kjele og varm forsiktig opp.

    Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme kremosten til gelatinen er helt oppløst.

    Rør den varme osten sammen med resten av kremosten, yoghurt, sukker, vaniljesukker og revet skall av de godt vaskede appelsinene i en kjøkkenmaskin.

    Hell blandingen over kjeksbunnen og la kaken stå kaldt i minst 5 timer - helst natten over.

    Del hvert jordbær i fire og dander rundt kaken tett i tett (som på bildet).