Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bunnen:

    Smelt sjokoladen i kaffe og juice. Bland inn havregryn og valnøtter.

    Rør til du får en jevn masse.

    Klem massen ut i en kakeform - 24 cm i diameter kledd med bakepapir.

    Sett bunnen kjølig.

    Ostekremen:

    Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 min.

    Ha cottage cheese og frøene av vaniljestangen i en kjøkkenmaskin. Kjør til du får en jevn masse. 

    Pisk fløten og sukker til krem.

    Varm opp halvparten av pasjonsfruktpureen.

    Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem i den varme pureen. Rør forsiktig til platene er oppløst. Rør inn resten av pureen.

    Bland krem og cottage cheese og tilsett pureen.

    Hell massen i formen.

    Avkjøl - gjerne natten over. Kaken må lages i god tid. Den trenger minst 4-5 timer på å stivne.

    Pynten:

    Del pasjonsfrukten og skrap ut innmaten som blandes med melis. Ha det over kaken og pynt med litt bær og frukt.

INGREDIENSER

  • Bunn:
  • 1 plate mørk sjokolade, 70% kakao
  • 2 ss sterk kaffe
  • 5 ss tropisk juice
  • 2 dl havregryn - lett ristet i en tørr panne
  • 8 stk finhakkede valnøttkjerner
  • Ostekrem:
  • 3 dl cottage cheese
  • 3 dl kremfløte
  • frøene fra 1 stk vaniljestang
  • 1 dl sukker
  • 8 stk gelatinplater
  • 2 dl puré av pasjonsfrukt
  • Pynt:
  • 3 stk pasjonsfrukt
  • 1 ss melis
  • bær og frukt

Fremgangsmåte

  • Bunnen:

    Smelt sjokoladen i kaffe og juice. Bland inn havregryn og valnøtter.

    Rør til du får en jevn masse.

    Klem massen ut i en kakeform - 24 cm i diameter kledd med bakepapir.

    Sett bunnen kjølig.

    Ostekremen:

    Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 min.

    Ha cottage cheese og frøene av vaniljestangen i en kjøkkenmaskin. Kjør til du får en jevn masse. 

    Pisk fløten og sukker til krem.

    Varm opp halvparten av pasjonsfruktpureen.

    Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem i den varme pureen. Rør forsiktig til platene er oppløst. Rør inn resten av pureen.

    Bland krem og cottage cheese og tilsett pureen.

    Hell massen i formen.

    Avkjøl - gjerne natten over. Kaken må lages i god tid. Den trenger minst 4-5 timer på å stivne.

    Pynten:

    Del pasjonsfrukten og skrap ut innmaten som blandes med melis. Ha det over kaken og pynt med litt bær og frukt.