Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180°C.

    Bruk en kake- eller paiform. Smør den med litt smør før du legger i bakepapir (slik at det fester seg).

    Smelt 2 spiseskjeer med smør og hell i formen på bakepapiret. Dryss over 3 spiseskjeer av det brune sukkeret.

    Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene i formen med skinnsiden ned.

    Ha resten av smøret, resten av det brune sukkeret og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør i noen sekunder.

    Tilsett et egg av gangen og rør godt mellom hver gang.

    Tilsett mel og finmalte mandler og kjør igjen.

    Stek kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl.

    Kaken smaker nydelig med litt vaniljekesam eller is til.

INGREDIENSER

  • 175 g smør
  • 2 dl brunt sukker
  • 10 stk plomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 stk egg
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl finmalte mandler

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180°C.

    Bruk en kake- eller paiform. Smør den med litt smør før du legger i bakepapir (slik at det fester seg).

    Smelt 2 spiseskjeer med smør og hell i formen på bakepapiret. Dryss over 3 spiseskjeer av det brune sukkeret.

    Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene i formen med skinnsiden ned.

    Ha resten av smøret, resten av det brune sukkeret og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør i noen sekunder.

    Tilsett et egg av gangen og rør godt mellom hver gang.

    Tilsett mel og finmalte mandler og kjør igjen.

    Stek kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl.

    Kaken smaker nydelig med litt vaniljekesam eller is til.