Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Denne oppskriften gir 12-14 lefser.

    Skrell potetene og kok dem. Avkjøl.

    Kvern potetene to ganger (i potetpresse eller en kjøttkvern).

    Bland resten av ingrediensene inn og kna sammen.

    La deigen hvile kjølig.

    Del deigen opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver på ca. 30 cm i diameter.

    Stek lefsene på takke til de er lyse, men med brune flekker.

    Du kan også bruke en tørr stekepanne. Det vil gi flere men mindre lefser.

    Legg lefsene oppå hverandre og dekk med et håndkle e.l.

    Lefsene er fine å fryse.

INGREDIENSER

  • kg potet
  • 200 g smeltet margarin
  • 3 ss hvetemel
  • 3 ss siktet rugmel
  • ½ dl matfløte
  • hvetemel til utbaking

Fremgangsmåte

  • Denne oppskriften gir 12-14 lefser.

    Skrell potetene og kok dem. Avkjøl.

    Kvern potetene to ganger (i potetpresse eller en kjøttkvern).

    Bland resten av ingrediensene inn og kna sammen.

    La deigen hvile kjølig.

    Del deigen opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver på ca. 30 cm i diameter.

    Stek lefsene på takke til de er lyse, men med brune flekker.

    Du kan også bruke en tørr stekepanne. Det vil gi flere men mindre lefser.

    Legg lefsene oppå hverandre og dekk med et håndkle e.l.

    Lefsene er fine å fryse.