Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Smuldre sammen smør, mel og sukker raskt i en foodprosessor. Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens. Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time. 

    Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Prikle skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter. 

    Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i 2-3 cm. lange biter. Dryss på potetmel og sukker. Ha vaniljekrem i bunnen før rabarbraen legges over. 

    Stek paien ved 200 grader i ca. 30-40 minutter.

INGREDIENSER

  • Paideig:
  • 150 g smør
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • 3 ss kaldt vann
  • Fyll:
  • 1 kg rabarbra
  • 1 ss potetmel
  • 3 dl sukker
  • 3 dl ferdig vaniljekrem

Fremgangsmåte

  • Smuldre sammen smør, mel og sukker raskt i en foodprosessor. Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens. Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time. 

    Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Prikle skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter. 

    Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i 2-3 cm. lange biter. Dryss på potetmel og sukker. Ha vaniljekrem i bunnen før rabarbraen legges over. 

    Stek paien ved 200 grader i ca. 30-40 minutter.