Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell rødbeter og del dem i to. Bruk en kjøkkenmaskin eller blender til å mose rødbetene. Varm melken til den er fingervarm. Rør ut gjæren i melken. Tilsett rødbete og resten av ingrediensene, unntatt egget.

    Kna deigen sammen. Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse. Trill ut 16 rundstykker. Legg rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og la dem etterheve i minst 20 minutter.

    Varm ovnen til 225 grader.

    Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøles på rist.

    Tips: Rødbete setter sterk farge. Hvis du vil unngå rødfargede hender - bruk engangshansker.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk rødbete
  • 3 dl lettmelk
  • 25 g gjær
  • ½ dl olivenolje
  • 250 g hvetemel
  • 250 g sammalt hvete, grov
  • 1 stk egg

Fremgangsmåte

  • Skrell rødbeter og del dem i to. Bruk en kjøkkenmaskin eller blender til å mose rødbetene. Varm melken til den er fingervarm. Rør ut gjæren i melken. Tilsett rødbete og resten av ingrediensene, unntatt egget.

    Kna deigen sammen. Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse. Trill ut 16 rundstykker. Legg rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og la dem etterheve i minst 20 minutter.

    Varm ovnen til 225 grader.

    Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøles på rist.

    Tips: Rødbete setter sterk farge. Hvis du vil unngå rødfargede hender - bruk engangshansker.