Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rør sammen sukker og smør til det er lett og luftig. Tilsett et egg av gangen og rør godt imellom. Om det skulle skille seg, kan du ha i litt hvetemel slik at det binder seg bedre. Sikt inn alt det tørre og bland godt sammen.

    Skrell og skjær epler i fine skiver. Ha halvparten av røren i en stor rund form (28 cm i diameter) som er smurt. Legg på alle epleskivene slik at du får et tykt lag og ordentlig god eplesmak. Hell overresten av røren. Strø en blanding av sukker og kanel og malte og hakkede mandler på toppen.

    Bak kaken på 180°C i ca. 1 time.

    Stikk en bakenål eller trepinne gjennom kaken for å sjekke om den er gjennomstekt.

    Server eplekaken lun eller kald f.eks. med vaniljeis til.

INGREDIENSER

  • 400 g hvetemel
  • 400 g smør
  • 350 g sukker
  • 6 stk egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljeessens
  • 6 stk syrlige eple
  • malte mandler
  • hakkede mandler
  • kanel og sukker

Fremgangsmåte

  • Rør sammen sukker og smør til det er lett og luftig. Tilsett et egg av gangen og rør godt imellom. Om det skulle skille seg, kan du ha i litt hvetemel slik at det binder seg bedre. Sikt inn alt det tørre og bland godt sammen.

    Skrell og skjær epler i fine skiver. Ha halvparten av røren i en stor rund form (28 cm i diameter) som er smurt. Legg på alle epleskivene slik at du får et tykt lag og ordentlig god eplesmak. Hell overresten av røren. Strø en blanding av sukker og kanel og malte og hakkede mandler på toppen.

    Bak kaken på 180°C i ca. 1 time.

    Stikk en bakenål eller trepinne gjennom kaken for å sjekke om den er gjennomstekt.

    Server eplekaken lun eller kald f.eks. med vaniljeis til.