Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Smuldre gjær i en kjøkkenmaskin og hell på lunkent vann og olje. Tilsett sitronskall og salt. Elt inn mel til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. La den heve under plast i ca. 1 time.

    Kna deigen lett på bakebordet og del den i to store boller. La dem hvile i 5 minutter.

    Kjevle ut en bolle om gangen til et rektangel. Legg på skinke og osteskiver. Rull sammen og knip igjen i endene slik at ikke osten renner ut. Legg brødene i smurte avlange former eller på bakepapir og etterhev i ca. 1 time.

    Pensle med sammenpisket egg, strø på f.eks. karve eller sesamfrø og stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca. 35 minutter.

    Avkjøl på rist.

INGREDIENSER

  • 25 g gjær
  • 6 dl vann
  • 2 ss nøytral olje
  • revet skall av 3 stk sitron
  • 2 ts salt
  • 14 dl hvetemel
  • 10 skive hvitost
  • 10 skive kokt skinke
  • 1 stk sammenpisket egg til pensling
  • karve eller sesamfrø
Sitronbrød med ost og skinke på hvit fjøl

Fremgangsmåte

  • Smuldre gjær i en kjøkkenmaskin og hell på lunkent vann og olje. Tilsett sitronskall og salt. Elt inn mel til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. La den heve under plast i ca. 1 time.

    Kna deigen lett på bakebordet og del den i to store boller. La dem hvile i 5 minutter.

    Kjevle ut en bolle om gangen til et rektangel. Legg på skinke og osteskiver. Rull sammen og knip igjen i endene slik at ikke osten renner ut. Legg brødene i smurte avlange former eller på bakepapir og etterhev i ca. 1 time.

    Pensle med sammenpisket egg, strø på f.eks. karve eller sesamfrø og stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca. 35 minutter.

    Avkjøl på rist.