Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Knus havrekjeksene og bland med malte valnøtter og smeltet smør. Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med avtakbar kant.

    Rens jordbærene og sett dem i bunnen. Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen. Lag sitrongelé etter anvisningen på pakken, men med halvparten av vannet. Avkjøl gelévæsken og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Hell massen over bærene og la det stå kaldt til det stivner.

    Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær.

INGREDIENSER

  • 200 g havrekjeks
  • 1 dl malte valnøttkjerner
  • 100 g smeltet smør
  • Fyll:
  • 500 g friske jordbær
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl lettrømme
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak (med halvparten av vannet)
  • 1 kurv jordbær til pynt

Fremgangsmåte

  • Knus havrekjeksene og bland med malte valnøtter og smeltet smør. Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med avtakbar kant.

    Rens jordbærene og sett dem i bunnen. Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen. Lag sitrongelé etter anvisningen på pakken, men med halvparten av vannet. Avkjøl gelévæsken og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Hell massen over bærene og la det stå kaldt til det stivner.

    Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær.