Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland smør, sukker og mel til en deig - gjerne i foodprosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid.

    Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200°C i ca. 15 minutter.

    Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få tykkere fyll.

    Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær, og server paien med vaniljesaus eller pisket kremfløte.

INGREDIENSER

  • 175 g smør
  • 1 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • Fyll:
  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • ¼ dl vann
  • 300 g jordbær
  • evt. litt potetmel til jevning

Fremgangsmåte

  • Bland smør, sukker og mel til en deig - gjerne i foodprosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid.

    Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200°C i ca. 15 minutter.

    Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få tykkere fyll.

    Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær, og server paien med vaniljesaus eller pisket kremfløte.