Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Ha mel, salt og smør i en foodprosessor. La maskinen gå til det blir en grynete masse.

    Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig.

    Trykk halvparten av deigen ut i bunnen og opp langs kanten i en paiform.

    Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.

    Fyllet:

    Skrell eplene og skjær dem i båter.

    Bland eplebåtene med sukker, melis, hvetemel og kanel, og legg dem over i paiskallet. Dryss over rosiner og noen smørklatter.

    Kjevle resten av deigen til et lokk (hold av litt til pynt).

    Pensle paikanten med egg. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten.

    Skjær noen snitt i lokket slik at dampen slipper ut.

    Lag noen dekorative blader av resten av deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med egg.

    Stek eplepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.

    Server eplepaien lun, som den er eller med pisket krem eller vaniljeis til.

INGREDIENSER

  • 8 dl hvetemel
  • ¼ ts salt
  • 225 g smør
  • 1 dl vann
  • Fyll:
  • 4 stk eple - store
  • dl sukker
  • ½ dl melis
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts malt kanel
  • 50 g rosiner
  • 2 ss smør
  • Pensling:
  • 1 stk egg

Fremgangsmåte

  • Ha mel, salt og smør i en foodprosessor. La maskinen gå til det blir en grynete masse.

    Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig.

    Trykk halvparten av deigen ut i bunnen og opp langs kanten i en paiform.

    Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.

    Fyllet:

    Skrell eplene og skjær dem i båter.

    Bland eplebåtene med sukker, melis, hvetemel og kanel, og legg dem over i paiskallet. Dryss over rosiner og noen smørklatter.

    Kjevle resten av deigen til et lokk (hold av litt til pynt).

    Pensle paikanten med egg. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten.

    Skjær noen snitt i lokket slik at dampen slipper ut.

    Lag noen dekorative blader av resten av deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med egg.

    Stek eplepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.

    Server eplepaien lun, som den er eller med pisket krem eller vaniljeis til.