Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens og skjær vårløk i små strimler. Riv squash på rivjern. Legg den revne squashen i et dørslag. Strø på salt og la den stå og dryppe av i en halv time.

    Klem væsken ut og legg squashen på et paprirhåndkle.

    Visp sammen egg og hvetemel. Ha i squashen og resten av ingrediensene.

    La røren stå og svelle i minst 20 minutter.

    Stek små lapper i soyaolje.

     

    Tips:

    Om du blander inn 1 ts bakepulver, 1 dl lettmelk og 1,5 dl hvetemel i røren, kan du lage gode squashmuffins. Fylles i muffinsformer og stekes på 180°C i 20 minutter.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk grønn squash
  • 4 stk vårløk
  • dl sammalt hvete, grov
  • 3 stk egg
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 2 ss hakket frisk dill
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 100 g revet hvitost
  • soyaolje til steking
Squashlapper og squashmuffins

Fremgangsmåte

  • Rens og skjær vårløk i små strimler. Riv squash på rivjern. Legg den revne squashen i et dørslag. Strø på salt og la den stå og dryppe av i en halv time.

    Klem væsken ut og legg squashen på et paprirhåndkle.

    Visp sammen egg og hvetemel. Ha i squashen og resten av ingrediensene.

    La røren stå og svelle i minst 20 minutter.

    Stek små lapper i soyaolje.

     

    Tips:

    Om du blander inn 1 ts bakepulver, 1 dl lettmelk og 1,5 dl hvetemel i røren, kan du lage gode squashmuffins. Fylles i muffinsformer og stekes på 180°C i 20 minutter.