Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og grovhakk løken. Rens og skjær purren i skiver.. Fres i smør i en panne til det er mykt.

    Visp sammen egg og kesam. Bland i mel og bakepulver. Bland deretter i løk, urter og ost.

    Legg røren i smurte muffinsformer eller i store papirformer.

    Stekes midt i ovnen på 200°C i 20-25 minutter.

     

    Til salsaen: Hakk tomatene og legg i en sikt så overflødig væske renner av. Bland alt godt sammen.

    Sett salsaen i kjøleskap 1 time før servering.

    Legg tomatsalsaen i skjeer eller i små boller og server til lune urtemuffins.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk purre
  • 2 ss smør
  • 4 stk egg
  • 1 beger kesam original
  • 4 dl hvetemel
  • 2 dl sammalt hvete, grov
  • 3 ts bakepulver
  • 150 g revet hvitost
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • 2 ss finhakket frisk estragon
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • Tomatsalsa:
  • 8 stk moden tomat
  • 1 stk finhakket rødløk
  • 1 dl finhakket frisk koriander
  • 1 stk finhakket rød chili uten frø og hinner
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • saften av 1 stk lime
Urtemuffins med tomatsalsa

Fremgangsmåte

  • Skrell og grovhakk løken. Rens og skjær purren i skiver.. Fres i smør i en panne til det er mykt.

    Visp sammen egg og kesam. Bland i mel og bakepulver. Bland deretter i løk, urter og ost.

    Legg røren i smurte muffinsformer eller i store papirformer.

    Stekes midt i ovnen på 200°C i 20-25 minutter.

     

    Til salsaen: Hakk tomatene og legg i en sikt så overflødig væske renner av. Bland alt godt sammen.

    Sett salsaen i kjøleskap 1 time før servering.

    Legg tomatsalsaen i skjeer eller i små boller og server til lune urtemuffins.