Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200°C.

    Vask potetene godt og stikk noen hull i dem. Legg potetene i en langpanne eller i en ildfast form, og bak dem i ovn til de er møre - ca. 1 time.

    Del potetene i to og ta ut det meste av innmaten. La det være igjen ca. 1/2 cm tykke vegger.

    Finhakk paprikaen og bland potetinnmaten,hakket paprika og halve cherrytomater med sausen. Hold igjen 3 tomater til "hengefeste".

    Fyll potetene med fyllet og ha revet hvitost på toppen. Gratiner de halve potetene i ovn på 225°C til osten er gyllen (ca. 5 minutter).

    Lag et tog av de fire halve potetene ved å lage "hjul" av agurkskiver og squashskiver og cherrytomater som "hengefeste" mellom vognene (se bildet).

    Tips:

    Bruk den sausen og det fyllet du liker. F.eks. biter av squash, forvellede gulrot- eller kålrotbiter, løk, m.m. Og toget kan du lage så langt du vil ved å bruke flere poteter.

     

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk bakepotet
  • 4 dl pastasaus - gjerne bolognese
  • ½ stk finhakket rød paprika
  • ½ stk finhakket gul paprika
  • 4 ss revet hvitost
  • 6 stk rød cherrytomat eller gule
  • ½ stk gul squash til "hjul"
  • ½ stk slangeagurk til "hjul"
  • finhakket kruspersille

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200°C.

    Vask potetene godt og stikk noen hull i dem. Legg potetene i en langpanne eller i en ildfast form, og bak dem i ovn til de er møre - ca. 1 time.

    Del potetene i to og ta ut det meste av innmaten. La det være igjen ca. 1/2 cm tykke vegger.

    Finhakk paprikaen og bland potetinnmaten,hakket paprika og halve cherrytomater med sausen. Hold igjen 3 tomater til "hengefeste".

    Fyll potetene med fyllet og ha revet hvitost på toppen. Gratiner de halve potetene i ovn på 225°C til osten er gyllen (ca. 5 minutter).

    Lag et tog av de fire halve potetene ved å lage "hjul" av agurkskiver og squashskiver og cherrytomater som "hengefeste" mellom vognene (se bildet).

    Tips:

    Bruk den sausen og det fyllet du liker. F.eks. biter av squash, forvellede gulrot- eller kålrotbiter, løk, m.m. Og toget kan du lage så langt du vil ved å bruke flere poteter.