Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Forslag til topping:

    tomater, ananas, maiskorn, paprika, sopp, ruccula, asparges, løk, mozzarella, pepperoni, chorizo, salami, spekeskinke, kokt skinke, oliven, kjøttboller.

    Urter som passer på pizza:

    frisk timian, frisk, rosmarin, frisk oregano, frisk basilikum, knust hvitløk i olje.

    Pizzabunnen:

    Varm opp vannet til det er fingervarmt. Løs gjæren opp i vannet. Bland vann, gjær og olje og tilsett resten av det tørre. Kna deigen til den er passe fast og fin. Tilsett mer vann om behov. Strø over litt mel og sett deigen til heving i minst 30 minutter.

    Pizzasausen:

    Finhakk løk og hvitløk. Surr det i oljen til løken er blank. Fjern skinnet på tomatene ved å skålde dem i kokende vann i 1 minutt. Skjær tomater i små biter. Tilsett tomater og krydder i løken. La tomatsausen småkoke i ca. 20 minutter til den har fått en litt tykk konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper.

    Del deigen i 4 emner og kjevle ut til porsjonspizzaer direkte på bakepapir. Fordel pizzasausen over, så den toppingen du ønsker.

    Stek pizzaene midt i ovnen på 180°C i ca. 15 minutter.

    Serveres umiddelbart.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Grov pizzabunn:
  • 4 dl vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 3 ss solsikkeolje
  • dl hvetemel
  • dl sammalt rug, fin
  • ½ dl hvete, helkorn
  • ½ dl havregryn
  • ½ ts salt
  • Hjemmelaget pizzasaus:
  • 3 stk sjalottløk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss soyaolje
  • 4 stk tomat - store
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk timian
  • ½ ts salt
  • ¼ ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  • Forslag til topping:

    tomater, ananas, maiskorn, paprika, sopp, ruccula, asparges, løk, mozzarella, pepperoni, chorizo, salami, spekeskinke, kokt skinke, oliven, kjøttboller.

    Urter som passer på pizza:

    frisk timian, frisk, rosmarin, frisk oregano, frisk basilikum, knust hvitløk i olje.

    Pizzabunnen:

    Varm opp vannet til det er fingervarmt. Løs gjæren opp i vannet. Bland vann, gjær og olje og tilsett resten av det tørre. Kna deigen til den er passe fast og fin. Tilsett mer vann om behov. Strø over litt mel og sett deigen til heving i minst 30 minutter.

    Pizzasausen:

    Finhakk løk og hvitløk. Surr det i oljen til løken er blank. Fjern skinnet på tomatene ved å skålde dem i kokende vann i 1 minutt. Skjær tomater i små biter. Tilsett tomater og krydder i løken. La tomatsausen småkoke i ca. 20 minutter til den har fått en litt tykk konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper.

    Del deigen i 4 emner og kjevle ut til porsjonspizzaer direkte på bakepapir. Fordel pizzasausen over, så den toppingen du ønsker.

    Stek pizzaene midt i ovnen på 180°C i ca. 15 minutter.

    Serveres umiddelbart.