Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Mangodipp:

    Skrell mango og ta ut steinen. Del mango i biter. Kjør mango og yoghurt sammen til en glatt dipp med en stavmikser. Rør inn saften fra limen. Smak til med salt og pepper.

    Paprikadipp:

    Sett stekeovnen på 250 grader.

    Del paprika i to. Fjern frø og hinner. Rens løk og hvitløk og del dem i to. Legg paprika på stekebrettet med skinnsiden opp og pensle med rapsolje. Pakk løk og hvitløk i aluminiumsfolie og legg på stekebrettet. Bak paprika og løk i 10-15 minutter til skallet på paprikaen er svart.

    Ta brettet ut av ovnen og legg paprikaen i en plastpose. La posen ligge til paprikaen er romtemperert. Plukk vekk skallet på paprikaen.

    Kjør alle ingrediensene til en glatt dipp i en kjøkkenmaskin eller blender. Smak til med salt og pepper.

    Tzatziki:

    Riv agurk på rivjern. Klem ut så mye væske som du klarer av agurken. Væsken skal ikke brukes. Ha agurk i en bolle sammen med knust hvitløk og yoghurt. Bland godt og smak til med salt og pepper.

     

    Tips: Til sett noen dråper med sitron i vannet til grønnsakene så holder de seg friske lenger.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Mangodipp:
  • 1 stk mango
  • 3 dl matyoghurt
  • 2 båt lime
  • salt og pepper
  • Paprikadipp:
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss rapsolje
  • 3 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • Tzatziki:
  • ½ stk slangeagurk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 dl matyoghurt
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Mangodipp:

    Skrell mango og ta ut steinen. Del mango i biter. Kjør mango og yoghurt sammen til en glatt dipp med en stavmikser. Rør inn saften fra limen. Smak til med salt og pepper.

    Paprikadipp:

    Sett stekeovnen på 250 grader.

    Del paprika i to. Fjern frø og hinner. Rens løk og hvitløk og del dem i to. Legg paprika på stekebrettet med skinnsiden opp og pensle med rapsolje. Pakk løk og hvitløk i aluminiumsfolie og legg på stekebrettet. Bak paprika og løk i 10-15 minutter til skallet på paprikaen er svart.

    Ta brettet ut av ovnen og legg paprikaen i en plastpose. La posen ligge til paprikaen er romtemperert. Plukk vekk skallet på paprikaen.

    Kjør alle ingrediensene til en glatt dipp i en kjøkkenmaskin eller blender. Smak til med salt og pepper.

    Tzatziki:

    Riv agurk på rivjern. Klem ut så mye væske som du klarer av agurken. Væsken skal ikke brukes. Ha agurk i en bolle sammen med knust hvitløk og yoghurt. Bland godt og smak til med salt og pepper.

     

    Tips: Til sett noen dråper med sitron i vannet til grønnsakene så holder de seg friske lenger.