Coleslaw med paprika

Paprika gjør seg godt i denne amerikanske kålsalaten som passer godt til f.eks. stekt kjøtt eller fisk. Den kan også serveres som en egen liten kveldsrett med salat til.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 hodekål eller rødkål (kinakål kan også brukes)
  • 3- 4 gulrot
  • 0,25 stilkselleri (stangselleri) (2-3 stilker)
  • 1 grønn paprika - kan sløyfes
  • 0,5 purre
  • 1 syrlig eple

Dressing

  • 1,5 dl majones
  • 1,5 dl lettrømme
  • 1 ss sennep
  • 1- 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • ca. 0,5 ts malt hvit pepper

Fremgangsmåte

Rens grønnsaker og eple.  Kålen finsnittes, gulrøttene grovrives, selleri og purre skjæres i tynne skiver, paprika og eple i små terninger.

 

Bland majones og rømme og tilsett resten av ingrediensene etter smak.  Bland dressingen godt inn i grønnsakene og la salaten stå kjølig fram til servering.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook