Crostini med tomatconcassé

Disse godbitene med tomat er supre å servere som små apetittvekkere. De er også perfekte når du skal servere tapas.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 fersk baguette
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 g Tomatconcassé:
  • 3 plommetomat
  • 2 ss olivenolje - gjerne smaksatt med chili eller hvitløk
  • 1 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ss finhakket sjalottløk
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

Skjær baguetten i skiver på en halv centimeter. Ha olivenolje på et brett med bakepapir og pensle begge sider av skivene med olje. Krydre litt med salt og pepper. Stek i ovn på 170°C varmluft til de er sprø og gylne - ca. 10 minutter.

Kok opp en kjele med vann. Kutt et lite kryss lett igjennom skinnet i toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann i ca. 30 sekunder til skallet begynner å løsne. Ta de opp og legg rett over i kaldt vann.

Fjern skallet på tomatene og del hver tomat i fire. Fjern fruktkjøttet; det er kun de faste 'veggene' som skal brukes.

Kutt tomatene i små terninger og tilsett olivenolje, hakket basilikum og finhakket sjalottløk. Smak til med salt og pepper. Legg tomatconcassé på de sprø crostiniene og server straks.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 2
Legg til på Min side
Del på Facebook