Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær alt skallet av ananasen og del den i biter.

    Kjør ananasbitene gjennom en juicemaskin; da får du en klar saft. Eller bruk en blender; da får du en puré.

    Ha juice eller puré i en avlang form.

    Sett formen i fryseren.

    Ta formen ut etter en times tid og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.

    Fortsett å gjøre dette ca. 1-2 ganger i timen - til alt har fryst.

    Til slutt har du en snølignende masse.

    Ha graniteen i kalde glass.

    Dryss over granateplekjerner og drypp gjerne noen dråper rom over.

    Server graniteen umiddelbart.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk frisk ananas
  • 1 dl kjerner fra granateple
  • 4 ts mørk rom (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  • Skjær alt skallet av ananasen og del den i biter.

    Kjør ananasbitene gjennom en juicemaskin; da får du en klar saft. Eller bruk en blender; da får du en puré.

    Ha juice eller puré i en avlang form.

    Sett formen i fryseren.

    Ta formen ut etter en times tid og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.

    Fortsett å gjøre dette ca. 1-2 ganger i timen - til alt har fryst.

    Til slutt har du en snølignende masse.

    Ha graniteen i kalde glass.

    Dryss over granateplekjerner og drypp gjerne noen dråper rom over.

    Server graniteen umiddelbart.