Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell appelsinene og skjær dem i tynne skiver.

    Skjær rundt skallet på granateplet (kun i skallet) og brekk delene fra hverandre. På denne måten unngår du å søle med saften. Saften setter fort flekker, så pass på.

    Pirk ut kjernene i granateplet ved å brekke skallet i flere deler, eller å slå skallet med en tresleiv over en bolle.

    Bland sammen kardemomme og sukker.

    Legg appelsinskiver utover på et fat. Strø over kardemommen, sukkeret og granateplekjernene.

    La salaten stå kjøling til servering.

    Server desserten med pisket kremfløte.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk appelsin
  • 1 stk granateple
  • 1 ss sukker
  • ½ ss malt kardemomme
  • Tilbehør:
  • pisket krem eller vaniljekesam
Oppskriftsbilde av appelsincarpaccio med granateplekjerner servert i en hvit bolle.

Fremgangsmåte

  • Skrell appelsinene og skjær dem i tynne skiver.

    Skjær rundt skallet på granateplet (kun i skallet) og brekk delene fra hverandre. På denne måten unngår du å søle med saften. Saften setter fort flekker, så pass på.

    Pirk ut kjernene i granateplet ved å brekke skallet i flere deler, eller å slå skallet med en tresleiv over en bolle.

    Bland sammen kardemomme og sukker.

    Legg appelsinskiver utover på et fat. Strø over kardemommen, sukkeret og granateplekjernene.

    La salaten stå kjøling til servering.

    Server desserten med pisket kremfløte.

Flere gode desserter Se alle desserter (233)