Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Pynt:
    hakkede pistasjenøtter
    strimlet appelsinskall

    Legg gelatinplater i kaldt vann ca. 7 minutter. Løs sukker og vaniljesukker opp i melken. Rør inn appelsin- og sitronsaften.

    Tilsett gelatin, som er smeltet i litt kokende vann og rør om av og til til blandingen begynner å stivne.

    Rør inn pisket krem. Ha blandingen i porsjonsglass. Sett fromasjen kjølig for å stivne.

    Server fromasjen - gjerne med appelsinsaus. Pynt med hakkede pistasjenøtter og appelsinskall.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 dl melk
  • 3 ss sukker
  • 5 stk gelatinplater
  • ¼ dl kokende vann
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • dl appelsinsaft
  • ¼ dl sitronsaft
To høye glass med appelsinfromasj på rød duk

Fremgangsmåte

  • Pynt:
    hakkede pistasjenøtter
    strimlet appelsinskall

    Legg gelatinplater i kaldt vann ca. 7 minutter. Løs sukker og vaniljesukker opp i melken. Rør inn appelsin- og sitronsaften.

    Tilsett gelatin, som er smeltet i litt kokende vann og rør om av og til til blandingen begynner å stivne.

    Rør inn pisket krem. Ha blandingen i porsjonsglass. Sett fromasjen kjølig for å stivne.

    Server fromasjen - gjerne med appelsinsaus. Pynt med hakkede pistasjenøtter og appelsinskall.