Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok sukkerlake av vann, sukker og stjerneanis. Avkjøl.

    Press saften av appelsinene.

    Fjern stjerneanisen og smak appelsinsaften til med sukkerlaken. Hell det i en vid form. Sett i fryseren.

    Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.

    Fortsett å gjøre dette hver time til alt har fryst. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.

    Server den ferdige graniteen umiddelbart i kalde glass sammen med små blader av sitronmelisse. NB. Gratinetten smelter raskt.

    Deilig frisk dessert eller hvilerett.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stk stjerneanis
  • saften av 4 stk appelsin
  • sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • Kok sukkerlake av vann, sukker og stjerneanis. Avkjøl.

    Press saften av appelsinene.

    Fjern stjerneanisen og smak appelsinsaften til med sukkerlaken. Hell det i en vid form. Sett i fryseren.

    Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.

    Fortsett å gjøre dette hver time til alt har fryst. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.

    Server den ferdige graniteen umiddelbart i kalde glass sammen med små blader av sitronmelisse. NB. Gratinetten smelter raskt.

    Deilig frisk dessert eller hvilerett.