Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland  smør, sukker, mel  og vann raskt til en deig - gjerne i foodprosessor.

    Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid.

    Prikk paideigen med en gaffel og forstek den på 200°C i ca. 10 minutter.

    Appelsinkremen:

    Vask appelsinene godt og riv skallet fint. Press ut saften og bland alt sammen med eggeplommer og sukker i en liten kjele.

    Smelt smøret og bland det inn i appelsin- og eggeblandingen. Varm opp over middels varme til kremen tykner. Pass på - den skal ikke koke.

    Hell kremen i det avkjølte paiskallet og fordel det jevnt.

    Marengs:

    Varm opp vann i en vid kjele. Hell eggehviter, sukker og appelsinskall i en glassbolle som passer til å sette opp i kjelen. Pisk til du ser at sukkeret smelter. Marengsen skal ikke være kornete. Ta glassbollen ut av vannbadet og pisk blandingen til en fast marengs. Sett den kjølig til mens paien gjøres ferdig.

    Bre marengsen forsiktig på toppen av appelsinkremen og sett formen inn på midten i ovnen på 275 grader til marengsen har fått en gyllen og fin farge. Følg nøye med, for dette kan gå fort.

    Server appelsinmarengspaien kald eller lun - gjerne med litt vaniljesaus til.

INGREDIENSER

  • 175 g smør
  • 1 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ss vann
  • Appelsinkrem til fyll:
  • 2 stk appelsin - saft og revet skall
  • 4 stk eggeplomme
  • 2 dl sukker
  • 125 g smør
  • Marengs:
  • 4 stk eggehvite
  • dl sukker
  • revet skall av ½ stk appelsin
Appelsinmarengspai

Fremgangsmåte

  • Bland  smør, sukker, mel  og vann raskt til en deig - gjerne i foodprosessor.

    Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid.

    Prikk paideigen med en gaffel og forstek den på 200°C i ca. 10 minutter.

    Appelsinkremen:

    Vask appelsinene godt og riv skallet fint. Press ut saften og bland alt sammen med eggeplommer og sukker i en liten kjele.

    Smelt smøret og bland det inn i appelsin- og eggeblandingen. Varm opp over middels varme til kremen tykner. Pass på - den skal ikke koke.

    Hell kremen i det avkjølte paiskallet og fordel det jevnt.

    Marengs:

    Varm opp vann i en vid kjele. Hell eggehviter, sukker og appelsinskall i en glassbolle som passer til å sette opp i kjelen. Pisk til du ser at sukkeret smelter. Marengsen skal ikke være kornete. Ta glassbollen ut av vannbadet og pisk blandingen til en fast marengs. Sett den kjølig til mens paien gjøres ferdig.

    Bre marengsen forsiktig på toppen av appelsinkremen og sett formen inn på midten i ovnen på 275 grader til marengsen har fått en gyllen og fin farge. Følg nøye med, for dette kan gå fort.

    Server appelsinmarengspaien kald eller lun - gjerne med litt vaniljesaus til.