Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok en sukkerlake  av vann og sukker og tilsatt stjerneanis og kanel. Avkjøl.

    Rist mandelflak raskt i en tørr panne.

    Skjær av alt skallet av appelsinene og klementinene og skjær fruktene i skiver.

    Skjær fiken i skiver.

    Ha fruktskivene i en bolle og hell sukkerlake over.

    Anrett fruktskivene lagis som et tårn og dryss mandelflak over. Du kan også anrette fruktskivene på porsjonstallerkner, om du heller ønsker det.

    For litt ekstra søtsmak, kan revet mørk sjokolade drysses over.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk appelsin
  • 4 stk klementin
  • 4 stk fersk fiken
  • 20 g mandelflak
  • 2 dl vann
  • 100 g sukker
  • 1 stk stjerneanis
  • 1 stk hel kanel

Fremgangsmåte

  • Kok en sukkerlake  av vann og sukker og tilsatt stjerneanis og kanel. Avkjøl.

    Rist mandelflak raskt i en tørr panne.

    Skjær av alt skallet av appelsinene og klementinene og skjær fruktene i skiver.

    Skjær fiken i skiver.

    Ha fruktskivene i en bolle og hell sukkerlake over.

    Anrett fruktskivene lagis som et tårn og dryss mandelflak over. Du kan også anrette fruktskivene på porsjonstallerkner, om du heller ønsker det.

    For litt ekstra søtsmak, kan revet mørk sjokolade drysses over.