Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225°C.

    Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del dem i to.

    Kok opp sukker og vann, og kok eplene halvmøre i sukkerlaken.

    La opp eplene og la de renne godt av.

    Bland alle ingrediensene til røren i en liten kjele. Sett kjelen på middels varm plate og la smøret smelte forsiktig under omrøring. Røren må ikke koke for da sukrer det seg. Det skal bare smelte sammen.

    Legg eplene tett i en ildfast form med snittflaten opp. Fyll kjernehuset med mandelrøren og strø på kanel.

    Bak eplene midt i ovnen i ca. 15 minutter til de er møre.

    Server bakte epler f.eks. med crème fraîche eller vanilkekesam.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk middels store eple
  • 1 dl sukker
  • 3 dl vann
  • Mandeldekke:
  • 50 g smør
  • 50 g mandelflak
  • ½ dl sukker
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss kremfløte
  • ts malt kanel

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225°C.

    Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del dem i to.

    Kok opp sukker og vann, og kok eplene halvmøre i sukkerlaken.

    La opp eplene og la de renne godt av.

    Bland alle ingrediensene til røren i en liten kjele. Sett kjelen på middels varm plate og la smøret smelte forsiktig under omrøring. Røren må ikke koke for da sukrer det seg. Det skal bare smelte sammen.

    Legg eplene tett i en ildfast form med snittflaten opp. Fyll kjernehuset med mandelrøren og strø på kanel.

    Bak eplene midt i ovnen i ca. 15 minutter til de er møre.

    Server bakte epler f.eks. med crème fraîche eller vanilkekesam.