Bær med honningristet havre og hvit sjokolade

Bland bærene du har tilgjengelig og server dem sammen med en lun saus av hvit sjokolade. Med et knasende sprøtt havredekke på toppen blir dette en av høstens dessertslagere.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 250 g bringebær
  • 250 g bjørnebær
  • 3 ss sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 2 dl matfløte
  • 1 dl helmelk
  • 2 dl seterrømme
  • 200 g hvit sjokolade

Honningristet havre

  • 3 dl havregryn
  • 4 ss honning
  • 3 ss smør

Fremgangsmåte

  1. Smelt honning og smør i en kjele, tilsett havregrynene og bland godt.
  2. Hell blandingen ut på et stekebrett med bakepapir og rist den ved 190°C i ca. 10 minutter. Rør om av og til.
  3. Avkjøl og oppbevar i tett boks.
  4. Rens bærene og vend dem i sukker.
  5. Ha fløte og melk i en kjele. Snitt en halv vaniljestang og skrap ut frøene. Ha stangen og frøene i kjelen og varm opp til kokepunktet.
  6. Trekk vekk kjelen og tilsett hakket sjokolade i den varme melkeblandingen. Rør til sjokoladen har løst seg opp og ta ut vaniljestangen.
  7. Tilsett rømme og rør den ut i melken.
  8. Ha bærene i små porsjonsglass og hell over den lune sjokoladesausen.
  9. Dryss litt ristet havregryn over like før servering.
Legg til på Min side
Del på Facebook